Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Laatste Kerstparade van 2018 trekt door de straten van Roeselare

100ste Kerstparade in thuisstad Roeselare

De 100ste Kerstparade komt eind dit jaar opnieuw naar haar thuisstad Roeselare! In de kerstvakantie van 2018 zullen meer dan 180 figuranten en 15 praalwagens door het Roeselaarse stadscentrum defileren in de 100ste kerstparade. Peter Huyghe, oprichter van TWICE entertainment: "Onze baseline is 'Fun is serious business' en in al die jaren hebben we dat toch al bewezen. We hebben al meer dan 1.000 projecten uitgewerkt waarvan 70 procent bedrijfsevenementen en de rest publieke projecten. Onze kerstparade is natuurlijk één van onze toppers. De allereerste parade dateert van 2002 en dat was eigenlijk de VTM-parade. Alle bekende VTM-gezichten zaten dan op de praalwagens en werden door het centrum van Roeselare, Gent, Hasselt en Antwerpen gevoerd. Het was meteen een schot in de roos. In 2003 kwam Roeselare nogmaals aan de beurt en vanaf 2005 breidden we uit naar Wallonië. Dan kwam RTL daar bij als partner terwijl in Vlaanderen Joe FM en Nostalgie partners werden."

"We gingen ook internationaal want in 2011 kwam Frankrijk aan de beurt en een jaar later Nederland. Met het gevolg dat we dit jaar al de 100ste editie van onze kerstparade mogen vieren. Wij beschikken over een database van meer dan 400 figuranten die vaak op semi-professionele wijze acteren, zingen of dansen. Voor iedere parade hebben we 250 figuranten nodig en die komen, ook voor de optochten in het buitenland, uit onze database. Die mensen reizen dus mee en wij zorgen ook voor hun transport. Enkel wanneer er scènes zijn waarin de acteurs moeten praten, werken we met lokale mensen. Het is beter dat er in Frankrijk en Nederland ook Franse en Nederlandse acteurs de teksten brengen."

"Waar kunnen we de 100ste kerstparade beter uitsturen dan in onze thuisstad Roeselare ? Deze editie wordt meteen ook de laatste van 2018 en zal in de kerstvakantie plaatsvinden. Wanneer precies moet nog bepaald worden na overleg met alle betrokken diensten. Uiteraard zijn we blij dat de feesteditie hier zal zijn. We zijn een Roeselaars bedrijf, het volledige concept is hier uitgewerkt, alle praalwagens staan in onze gebouwen in Beveren en in de kelders van ons kantoor in de Westlaan ligt het merendeel van de kledij. We zullen eigenlijk alle kerstactiviteiten in Roeselare meenemen in een grote mediacampagne en de 100ste kerstparade wordt de apotheose. Natuurlijk zal dat een massa volk naar het centrum lokken. Ik denk toch dat we bij mooi weer tot misschien wel 40.000 toeschouwers mogen verwachten."